Werkzaamheden Speelbeek 2023 succesvol afgerond

Het water dat na enthousiast pompen of heftige regenval lang in de grindputten bleef staan was al langer een probleem. Dit is ongewenst omdat water dat lang in de grindputten blijft staan gaat stinken, bederft en het kan gevaarlijk zijn voor de jongste bezoekers. We sloten daarom de waterpomp regelmatig af. Maar dat vonden bezoekers vanzelfsprekend niet leuk.

Vorig jaar hebben we de Technasium klas van de Breul uitgedaagd hiervoor oplossingen te bedenken.
Een aantal van deze oplossingen zijn afgelopen week als onderdeel van groot onderhoud en een gesponsorde uitbreiding gerealiseerd:

De bestaande grindputten zijn dieper uitgegraven en voorzien van schoon grind. Er is ook een derde grindput gegraven met een houten bruggetje erover. De waterloop is uitgebreid met een zijtak die in deze nieuwe grindput uitloopt. En in de beek zelf zijn drie sluisjes gemaakt welke open en dicht gezet kunnen worden.

Om deze uitbreiding te maken is gewerkt met groot, gevaarlijk gereedschap en voertuigen. Er is cement gebruikt voor de afwerking van de waterloop. Dit had ongeveer een week nodig om goed te drogen en uit te harden.
We hebben daarom besloten dat het veiliger en praktischer was om het Griftbosje te sluiten voor bezoekers tussen 5 en 11 oktober.

Nu het allemaal klaar is, hebben de kinderen hier extra speelplezier voor terug. En de eerste enthousiaste reacties van bezoekers bevestigen dat deze ingreep een hele verrijking is voor 't Griftbosje. Zie ook de video hieronder met een impressie van de werkzaamheden EN het resultaat.

Het oude grind uit de putten wordt overigens gebruikt als basis voor de nog te realiseren rotstuin naast de ingang aan de Griffensteijnselaan.
Nog een waardevolle, duurzame en mooie uitbreiding van het Griftbosje, die in de komende maanden vorm gaat krijgen.

Op deze plek willen we ook onze sponsors bedanken:

Deel dit artikel op social media

1 reactie on “Werkzaamheden Speelbeek 2023 succesvol afgerond”

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *