Werkochtend 4 november 2023

In voorbereiding op de werkochtend zijn er afgelopen woensdagmiddag stenen opgehaald.
Deze stenen zullen worden gebruikt voor de opbouw van het rotstuintje dat we maken in de hoek bij de ingang aan de Griffensteijnselaan.

Vandaag, tijdens de werkochtend, is er een vliegende start gemaakt met het rotstuintje, de vorm is al goed zichtbaar.

Naast werkzaamheden aan het rotstuintje zijn de vele, door storm Ciarán, afgerukte takjes met blad geruimd.

Het grind dat zich had verzameld in de twee beken is zoveel mogelijk terug in de putten geveegd en de takkenril is verstevigd.

Er was recent een hut gebouwd door kinderen. Heel creatief maar ...  om verschillende redenen door ons opgeruimd:

  1. Er waren takken afgebroken van gezonde bomen en complete struiken gestript. Dit is echt niet de bedoeling;
  2. Laminaat vloerdelen waren het Griftbosje ingehaald. Deze horen niet in het Griftbosje dus deze hebben we weer bij de vuilnis gedaan;
  3. Er zijn stenen vanonder een afdekzeil gehaald. Deze lagen daar niet voor niets! We hebben de stenen teruggehaald en gebruikt waarvoor ze bedoeld waren: de rand van het rotstuintje;
  4. Verder was er heel veel grind uit de zinkputten gehaald en dat hebben we zo veel mogelijk weer terug gebracht in de putten.

Het Griftbosje is een speel- en ontdekplek, een ontmoetingsplek en een natuurplek. De vrijwilligers doen hun best deze mooie, veilige en bio-diverse omgeving voor al deze doelen in stand te houden en verder te ontwikkelen. Met voorzieningen als de picknickbanken, de natuur-o-theek en laatst de uitbreiding van de speelbeek incl. sluisjes, een nieuwe watergang en extra zinkput met prachtig bruggetje.
We weten dat heel veel bezoekers het Griftbosje waarderen. We hopen dat iedereen vooral geniet van deze plek en dat er niets wordt vernield.

Op 25 november gaan we weer verder bouwen aan het rotstuintje.
Voorlopig zijn de werkzaamheden afgezet met rood-wit band zodat duidelijk is dat daar niet gespeeld mag worden. Voorraden stenen en de 'fundering' liggen onder een zeil zodat duidelijk is dat die niet gebruikt mogen worden.

Het is de bedoeling om het rotstuintje in het voorjaar af te hebben, zodat dan de eerste plantjes gepoot kunnen worden.

Mochten uw handen jeuken om bij te dragen aan 't Griftbosje, hetzij in het beheer, onderhoud, klussen, bestuurstaken, kijk dan bij onze vacatures want er is behoefte aan extra vrijwilligers.
We houden tijdens elk werkmoment een gezellige pauze,  met wat lekkers bij de koffie/thee.
Vanzelfsprekend kunnen kinderen gewoon meekomen. Er is voor hun speciaal kinder tuingereedschap aanwezig, voor als ze willen helpen.

 

Deel dit artikel op social media

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *