WAAATTT!!

WAAATTT!!! Dat was precies mijn reactie dit weekend.

Laat me uitleggen waarom:

In ons Griftbosje hebben wij een unieke en zeer aantrekkelijke speelbeek. Deze krijgt water via een echte waterpomp waarmee bezoekers (vooral kinderen vinden dat fantastisch) het grondwater van 15 meter diep omhoog pompen. Het water vloeit dan via een waterloop naar een tweetal zinkputten.

 

Meestal is de pomp gewoon 'open' maar soms besluiten we vanwege goede redenen om de pomp af te sluiten. Dat kan zijn omdat de zinkputten te vol met water zitten en ze daardoor overlopen; het kan ook zijn dat we onderhoud aan de speelbeek en/of de zinkputten hebben gepland en deze daarom graag droog willen hebben; of, zoals afgelopen weken, dat de buitentemperatuur beneden nul is waardoor we willen voorkomen dat de pomp beschadigd door bevriezing. Zie ook de webpagina hierover. We sluiten de pomp af d.m.v. een ketting met hangslot.

Omdat het hangslot recentelijk weer aan vervanging toe was, hebben we geïnvesteerd in een een waterdicht hangslot. Zo'n slot kost ruim € 20,- maar dan gaat het slot langer mee en is makkelijker te openen/sluiten. Dat is voor ons een forse investering. Maar helaas: binnen een week heeft iemand dat slot verwijderd! Geen idee hoe of precies wanneer maar we kwamen er afgelopen vrijdag achter. Omdat het op dat moment nog vroor, hebben we snel een tijdelijk slot geplaatst.

Dat slot was binnen 1 dag ook al weer verwijderd. En dat ontlokte mij de kreet waarmee ik dit blog begon: WAAATTT!!!

Waarom zou iemand dat doen? Is het vandalisme? Is het omdat iemand weet hoe je zo'n slot verwijderd en dat bij ons komt 'oefenen'? Is het omdat iemand het niet eens is met het feit dat de pomp op slot is? Of is er nog een andere reden???

In geval van vandalisme of zoals ik dat hier noem 'oefenen', kunnen wij dat heel moeilijk voorkomen. Ik kan alleen maar uitspreken dat ik hoop dat bezoekers de eigendommen van 't Griftbosje respecteren, dat mijn blogje begrip creëert en dit dus niet meer gebeurt.
In het geval dat iemand het niet eens is met ons beleid of een andere dringende reden heeft, neem dan liever contact met ons op en laten we zien of er een oplossing is te vinden. De pomp is ook wel tijdelijk van het slot gehaald als we het verzoek kregen van iemand die een kinderfeestje in het Griftbosje wilde vieren.

Wij zijn een groep vrijwilligers die allemaal in onze vrije tijd het buurtinitiatief 't Griftbosje gerealiseerd hebben, onderhouden en constant zeken naar hoe we het kunnen verbeteren.
De Gemeente Zeist ondersteunt ons met een jaarlijkse subsidie en verder zijn we afhankelijk van sponsoren en donaties.

Ik hoop dat dit soort incidenten zeldzaam blijven en dat bezoekers en vrijwilligers nog lang en met veel plezier van 't Griftbosje mogen genieten.

 

Deel dit artikel op social media

2 comments on “WAAATTT!!”

  1. Yvonne G Beantwoorden

    Precies dit! Laten we allemaal zuinig zijn en op ons griftbosje letten! Gelukkig nieuwjaar alvast! Liefs Yvonne

  2. Lies Beantwoorden

    1x “Waaaat” is haast onvoldoende. Dit soort vervelende en nutteloze acties verdienen wel 10 x de uitroep “Waaaat”…….
    Ik hoop, met bovenstaande oproep dat deze acties achterwege blijven.
    Op naar een goed en ‘verniel-arm’ 2023!!!

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *