NL-Doet 2021

Wat hebben we geboft dat NL-Doet dit jaar werd uitgesteld van half maart naar eind mei.
We startten hierdoor met schitterend weer en héél veel goede zin.
Een groot deel van de dag zijn we met 10 enthousiastelingen in het Griftbosje aan het werk geweest.
Hiermee hebben veel kunnen realiseren!
Het stenen bankje is hersteld, de grindput schoongemaakt, er zijn bramenstruiken en brandnetels verwijderd, Hederastruikjes (geadopteerd van de bewoners van de Snep) geplant en mooie klimplanten op de zoemstrook, de Prunus is nu goed ondersteund door een spanband, de fruitbomen hebben weer naambordjes, vier “Kleine Deurtjes” (gemaakt door Hester de Lange en gesponsord door Yvonne Gooselink) hebben een mooi plekje gekregen, het talud is opgehoogd met aarde, er is zand langs de speelbeek gestort en lang verwacht ... er is een tijdelijk hek geplaatst bij de uitgang naar de Griffensteijnselaan. Dit alles konden we doen onder het genot van de bak- en kookkunsten van Ida, die de catering smaakvol verzorgde.

Veel dank aan alle vrijwilligers die in voorbereiding op en tijdens deze mooie dag hun tijd aan werkzaamheden voor het Griftbosje hebben besteed.
Daarnaast ook dank aan het Oranje fonds die de werkzaamheden van vandaag financieel heeft ondersteund.

Het bezoekersaantal in het Griftbosje gisteren en vandaag laat zien dat deze plek goed gewaardeerd wordt.

210529_EFG_NL-Doet

Deel dit artikel op social media

2 comments on “NL-Doet 2021”

 1. Isabelle Luykenaar Beantwoorden

  Vele handen maken licht werk
  Wat was het leuk om tijdens NLdoet als ‘gast vrijwilliger’ een dagje mee te klussen met dit enthousiaste team vrijwilligers! De passie voor groen en de liefde voor ‘t Griftbosje bij deze mensen is zeer groot. Prachtig om te zien hoe bevlogen mensen zijn om andere buurtbewoners een mooi plekje te bieden waar het prettig toeven is. Om te ontdekken, spelen en of bij te kletsen aan de pickinicktafel. Ik vond het fijn dat ik hier een dagje onderdeel van mocht uitmaken. Voelt u er ook voor om andere mensen blij te maken en te helpen in ‘t Griftbosje? Dan kan ik u van harte aanbevelen om via deze website contact op te nemen met Ellen. Kent u ‘t Griftbosje nog niet? Kom er dan beslist een keer om een hoekje kijken…

  • Ellen Teunissen Beantwoorden

   Dank Isabelle, voor jouw bijdrage aan het slagen van deze NL-Doet dag!
   Fijn dat je er goed op terug kijkt!
   Tot ziens in het Griftbosje of elders in Zeist.

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *