Lies van der Drift

Vanaf de eerste bijeenkomst ben ik betrokken bij het Griftbosje. Eigenlijk was ik verbaasd dat er een stukje 'groen' pal bij mij om de hoek lag wat mij nog nooit was opgevallen. Ik woon al ruim 40 jaar in de wijk!!! Ik deed al jaren vrijwilligerswerk in het "groen” op een Landgoed bij Amerongen en het leek mij leuk om nu ook iets zo lekker in de buurt te gaan doen.

Zelf kom ik helemaal niet uit het "groen". Ik heb altijd gewerkt in de zorg voor volwassen met een verstandelijke beperking. Een echt “binnenzitten” en "praatberoep”. Misschien dat ik juist daarom nu zo van buiten werken met de handen houdt.
Een nuttige kwaliteit vanuit mijn betaalde werk is dat ik redelijk goed kan organiseren, dingen op papier zetten en /of presenteren. Ook dit is zo nu en dan heel nuttig voor het Griftbosje.

Ik vind het heerlijk om buiten te werken en om dit verwaarloosde stuk groen geleidelijk te zien groeien tot een mooie en uitdagende verblijf- en speelplek. Het samenwerken met zo een diverse groep mensen als de onze is voor mij wel een hoogtepunt. Het verwondert mij dat er zo veel verschillende talenten en kwaliteiten van mensen naar boven komen en gebruikt worden ... dat is echt genieten. Het feit dat we steeds meer positieve reacties uit de buurt krijgen en te zien dat er echt veel gespeeld wordt werkt extra motiverend. In het bestuur van de stichting heb ik de rol van voorzitter op me genomen.